Hivatal elérhetősége:
Pilisszántó Kossuth L. u. 92.
Telefon: +36 26 349-544 
E-mail: hivatal@pilisszanto.hu

Ügyfélfogadás:
Hétfő: 13-16 óráig
Szerda: 8-12 óráig, 13-16 óráig
Péntek: 8-12 óráig

 
Tájékoztató a telekadó bevezetéséről

Pilisszántó Község Képviselő testületének tájékoztatója a telekadó bevezetéséről


Tisztelt Asszonyom / Uram!

 


Bizonyára hallott már arról, hogy az állam által az önkormányzatok részére átengedett központi bevételek összege 2008. óta folyamatosan csökken.  Sajnos a  gazdasági válság miatt az önkormányzat helyi (iparűzési) adóbevétele is jelentősen csökkent.  
Annak érdekében, hogy az önkormányzat továbbra is teljesíteni tudja kötelező és vállalt feladatait mint pld. az intézmények fenntartása,  közvilágítás, tűzoltóság, mentőszolgálat, háziorvosi, gyermekorvosi ügyelet, védőnői szolgáltatás, temető fenntartás, utak karbantartása, helyi kulturális tevékenység, helyi szociális és gyermekvédelmi ellátás biztosítása stb. kénytelen pótolni a kiesett bevételeket.
Erre a mai helyzetben az egyetlen lehetőség a helyi adókivetés. Fentiek alapján – mérlegelve a helyi adókról szóló törvényben biztosított lehetőségeket ill. a kialakult helyzetet - Pilisszántó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2011.december 13-án megtartott ülésén, 16/2011. (XII.14.) számú önkormányzati rendeletével úgy döntött, hogy 2012. január 1. napjától Pilisszántó közigazgatási illetékességi területén   bevezeti a telekadót.    
Az új adóval kapcsolatos legfontosabb szabályokat a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény és a fenti helyi önkormányzati rendelet határozza meg.
•    E rendelet szerint, az adókötelezettség kiterjed az önkormányzat illetékesség területén lévő beépítetlen belterületi telkekre. Adókedvezményt 50%-ban vehet igénybe az aki a Pilisszántó Csatornamű Vízgazdálkodási Társulat tagja, valamint mentességet élvez az akinek a telke építési tilalom alatt áll. Az adó alapja és mértéke az érintett ingatlan alapterülete után 100,-Ft/ m²/év.


Részletes tájékoztatást és bevallási nyomtatványt 2012 január hónapban kap minden  érintett ingatlan tulajdonos.

Csicsmanczai Tamásné

polgármester

 

 

 
 

Hírlevél

Testvértelepüléseink:

Hirdetés