Hivatal elérhetősége:
Pilisszántó Kossuth L. u. 92.
Telefon: +36 26 349-544 
E-mail: hivatal@pilisszanto.hu

Ügyfélfogadás:
Hétfő: 13-16 óráig
Szerda: 8-12 óráig, 13-16 óráig
Péntek: 8-12 óráig

 
Szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése pályázat

 

Szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése pályázat

KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0059

 

 

 

 


Sajtóközlemény

Elindulnak a „Nagyrészt gravitációs rendszerű szennyvízcsatorna-hálózat és mesterséges eleveniszapos biológiai szennyvíztisztító telep kiépítése Pilisszántón” című, KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0059 azonosító számú, Európai Uniós forrásból társfinanszírozott projekt kivitelezési munkálatai Pilisszántón, így várhatóan jövő nyárra befejeződhet a település történetének egyik legjelentősebb beruházása.

Pilisszántón az elnyert 730.397.000 forint mértékű támogatás felhasználásával új, nagyrészt gravitációs módon működő szennyvízcsatorna-rendszer épül. A csatornarendszer kiépítésének fizikai megvalósítását az erre kiírt közbeszerzési eljárás nyertese, az SMA 2012 Pilisszántó Konzorcium végzi. A közös munka jogi kereteit vállalkozási szerződés rögzíti, amelyet a 2013. április 9-én tartott szakmai találkozó során írt alá Csicsmanczai Tamásné polgármester és a konzorcium képviseletében Szendrői Tamás valamint Király Gábor.

A megvalósuló projekt kiemelkedő fontossággal bír, ugyanis a településen nincs kiépítve szennyvízcsatorna hálózat. Átmeneti megoldást a szennyvíz tárolására kiépített derítő gödrök jelentenek, amikből azonban a tárolt szennyvíz a talajba szivárog. Ez a probléma komoly veszélyt jelent a felszín alatt rejlő vízkészlet minőségére nézve, hiszen a szennyvizet képző felhalmozódó folyékony hulladék, valamint egyéb bomló szerves anyagok számos kórokozót tartalmaznak és a talajba kerülve komoly környezetszennyező hatásuk van. A szennyvízcsatorna-rendszer kiépítése megszűnteti ezeket a veszélyeket és megoldást jelent a csapadékvíz-elvezető árkokra csatlakoztatott illegális szennyvízbekötések felszámolásának tekintetében is.

A projekt kivitelezése várhatóan 2014. július 1-ig tart, az időközben felmerülő építési munkálatok pedig több főbb utcát is érintenek majd.

Az esetleges útlezárások pontos időtartamáról a lakosok a www.pilisszanto.hu honlapon tájékozódhatnak majd a Pályázatok/Szennyvízelvezetés és tisztítás menüpont alatt.
Az Önkormányzat és a kivitelezők a kivitelezési munkálatok végeztéig a lakosság türelmét kérik, remélhetőleg azonban a megvalósuló eredmény kárpótol majd az esetlegesen felmerülő átmeneti kellemetlenségekért, részleges útlezárásokért.

 

 

 
 

Hírlevél

Testvértelepüléseink:

Hirdetés